Pandemie a výroba nových modelů mobilů

30.3.2020
Citace:
www.cnet.com,www.etuo.cz
Zdroj
Xiaomi Redmi note 9 byl představený přes internet.

Technologické giganty ruší představení nových modelů a přesouvají akce do online prostoru - reklamní text.

Nový coronavirus a onemocnění COVID-19 způsobuje stále více problémů, které postupně ovlivňují celý svět. Bohužel, ne jen ve zdravotnictví. Dopad to má i na hospodářství a firmy – malé i velké. Musí omezovat přímý prodej, ruší větší i menší prezentační akce pro lidi po celém světě, dochází k rušení konferencí a veletrhů. Nezbývá jim nic jiného, než přesunout svoji aktivitu online a měnit své dosavadní chování.

Xiaomi Redmi note 9 byl představený online

Rychle se šířící a především pro starší lidi nebezpečná nákaza, která se prvně objevila na konci roku 2019 v čínské provincii Wu-chan, postihla i ty největší výrobce mobilních telefonů. Kdo by si ještě na začátku nového roku 2020 pomyslel, že se něco takového může stát. Dlouho očekávané novinky v podobě nových modelů, které často spadají na první čtvrtletí nového roku, se buď posouvají a nebo se představují jen online. Takovou možnost například zvolila čínská firma Xiaomi, která zrušila oficiální představení nového telefonu Xiaomi Redmi Note 9 a přesunula jej do online prostoru. 12. března tak nakonec proběhl stream z Indie, během kterého lidé poprvé spatřili novou vlajkovou loď Xiaomi se čtyřmi fotoaparáty. Můžete se podívat na video z prezentace.

Telefon byl do několika hodin zcela vyprodaný a na internetu se už objevují první pochvalné recenze. Pokud jste se tak těšili na nový, dobře vybavený telefon ve střední třídě, budete se zatím muset spokojit se starší verzi. Nasaďte kryt na Xiaomi Redmi Note 7 a ještě to pár měsíců vydržte. Je totiž možné, že další výroba se kvůli koronaviru omezí. Xiaomi už pociťuje problémy například při výrobě televizí, které se vyrábějí v Číně.

Apple ruší červnovou konferenci

Výroba v Číně se začátkem roku téměř zastavila. Továrny byly zavřené nebo měly nedostatečnou kapacitu zaměstnanců. Ohrozilo to výrobu nových modelů i náhradních součástek. Dodávky jsou pomalé a nepravidelné. Kromě některých produktů od Xiaomi to postihlo značky jako Realme, TLC a samozřejmě Apple. Například iPhone 11 a některé verze Apple hodinek jsou už nedostatkovým zbožím.

I Apple tak musel rychle reagovat na vzniklou situaci. 11. 3. se objevila zpráva, že přesouvá představení nového iPhonu SE 2 (iPhone 9) na neurčito, protože jejich výrobní kapacity jsou omezené. Prodej měl začít začátkem dubna. Následně Apple také zrušil svoji každoroční událost WWDC – největší Apple konferenci pro vývojáře, která se každoročně koná v červnu. Místo toho uspořádají online konferenci. Podobně museli své akce přesunout do online prostoru giganti jako Facebook a Google a další.

Tento rok nás tak čekají ještě velké změny a je možné, že ovlivní chování firem, ale i spotřebitelské chování zákazníků natrvalo.

 
Odeslat komentář k článku "Pandemie a výroba nových modelů mobilů "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Pandemie a výroba nových modelů mobilů " e-mailem

Diskuse/Aktualizace